onsdag den 27. juni 2012

Æske med blomsterlåg
Havde faktisk nærmest lagt denne teknik på hylden, men så var der en der havde brug for hjælp til en personlig opslagstavle, også var det jeg kom i tanke om denne teknik igen.
Man kan overfører billeder til stof. Enten billeder man printer ud eller udklip fra blade. Her har jeg taget et udklip fra et blad og overført det.
Det er i virkeligheden ret simpelt, man tager et stykke lyst stof helst hvidt, mætter det i trælim, der findes også rammelim som er den prof udgave, så ligger man billedet på og gnider det godt fast så man er sikker på det er fæstnet til stoffet.
Så skal det tørre, når det er helt tørt stryger man det på fuld skrald til man har fornemmelsen af at det har sat sig fast. Herefter  ligges det i vand i ca. 5 -10 minutter til man kan se billedet igennem papiret. Så kan man forsigtigt "nulre" papiret af så der kun er billedet tilbage.
Når man har fået alt papiret af skal det tørre igen, når det tørrer bliver det mat og uklart, men gi ikke op, måske kræver det en tur i vand igen. Til slut polerer man det op med vaseline, så bliver det blankt og klart. (Hvis man er et luksus eksempel opdagede jeg at min lipbalm var fantastisk fordi den er knap så fedtet).
Man skal bare lige vide at man ikke kan putte det i vaskemaskinen efterfølgende, eller vride det op.

Her har jeg så efterfølgende broderet ovenpå.

2 kommentarer:

  1. Super sjov ide, tak for det, det må jeg prøve en dag.
    Eva

    SvarSlet
  2. Ja det er ret nemt at gå til, og kan bruges til mange fine ting

    SvarSlet